Chokladdoppade mandlar med lakritspulver
Författare: 
Recepttyp: Efterrätt
Kök: LCHF
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
 
Godis!!!
Ingredienser
  • 150 g sötmandel
  • 100 g mörk 70% choklad
  • Lakritspulver
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader, rosta mandeln i 5-10 minuter.
  2. Rör om då och då.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad.
  4. Häll den avsvalnade mandeln i en bunke.
  5. Tillsätt ⅓ av chokladen och rör om tills den täcker.
  6. Låt den stelna i kylen ca: 20-30 minuter.
  7. Tillsätt sedan resten och rör om.
  8. Häll ut på ett bakplåtspapper och sära på dom så att dom inte ligger mot varandra.
  9. Låt stelna.
  10. Lägg dom sedan i en ren och torr bunke med lock.
  11. Pudra lakritspulver över sätt på locket och skaka burken.
Recipe by Ginas receptsida at https://www.gina.backfamily.se/lchf/chokladdoppade-mandlar-med-lakrispulver/