Chokladdoppade mandlar med lakritspulver
Författare:
Katarina Bäck
Recepttyp:
Efterrätt
Kök:
LCHF
Förberedelsetid:
25 minuter
Tillagningstid*:
80 minuter
Total tid:
1 timme 45 minuter
Godis!!!
Ingredienser
150 g sötmandel
100 g mörk 70% choklad
Lakritspulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader, rosta mandeln i 5-10 minuter.
Rör om då och då.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Häll den avsvalnade mandeln i en bunke.
Tillsätt ⅓ av chokladen och rör om tills den täcker.
Låt den stelna i kylen ca: 20-30 minuter.
Tillsätt sedan resten och rör om.
Häll ut på ett bakplåtspapper och sära på dom så att dom inte ligger mot varandra.
Låt stelna.
Lägg dom sedan i en ren och torr bunke med lock.
Pudra lakritspulver över sätt på locket och skaka burken.
Recipe by
Ginas receptsida
at https://www.gina.backfamily.se/lchf/chokladdoppade-mandlar-med-lakrispulver/
3.2.2124