Blanda kött, ägg, grädde, crème fraiche, ost och kryddor.
Stek den strimlade vitkålen mjuk i smör, gärna i en wokgryta.
Blanda ihop färs-smeten och den stekta kålen.
Bred ut den i en smord långpanna.
Koka upp vatten och rör ut buljongtärningen.
Häll buljongen över kålpuddingen.
Grädda i 45 minuter.
Efter 30 minuter, ta ut ca: 3 dl buljong ur kålpuddingen till en gryta och tillsätt grädden, koka på svag värme, den ska reduceras till ungefär hälften (ca:30 minuter), tillsätt soja och kryddor efter halva tiden.
Sätt in kålpuddingen i igen, ca:15-20 minuter.
Ta ut när den fått färg och skär till ca: 9 bitar.
Ät med gräddsås och sallad.
Recipe by Ginas receptsida at https://www.gina.backfamily.se/lchf/kalpudding-lchf/