Kålpudding med gräddsås LCHF
Författare: 
Recepttyp: Kött
Kök: LCHF
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Portioner: 9
 
Detta är en plåt med 9 portioner.
Ingredienser
  • 1 kg blandfärs
  • 1 kg vitkål
  • 2 st lök
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk örtkryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 buljongtärning
  • 6 dl varmt vatten
  • Såsen:
  • 3 dl spad från kålpuddingen
  • 3 dl vispgrädde
  • Soja, salt och vitpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kött, ägg, grädde, crème fraiche, ost och kryddor.
  3. Stek den strimlade vitkålen mjuk i smör, gärna i en wokgryta.
  4. Blanda ihop färs-smeten och den stekta kålen.
  5. Bred ut den i en smord långpanna.
  6. Koka upp vatten och rör ut buljongtärningen.
  7. Häll buljongen över kålpuddingen.
  8. Grädda i 45 minuter.
  9. Efter 30 minuter, ta ut ca: 3 dl buljong ur kålpuddingen till en gryta och tillsätt grädden, koka på svag värme, den ska reduceras till ungefär hälften (ca:30 minuter), tillsätt soja och kryddor efter halva tiden.
  10. Sätt in kålpuddingen i igen, ca:15-20 minuter.
  11. Ta ut när den fått färg och skär till ca: 9 bitar.
  12. Ät med gräddsås och sallad.
Recipe by Ginas receptsida at https://www.gina.backfamily.se/lchf/kalpudding-lchf/