Chokladglass med mintsmak LCHF
Författare:
Katarina Bäck
Recepttyp:
Efterrätt
Kök:
LCHF
Förberedelsetid:
15 minuter
Tillagningstid*:
150 minuter
Total tid:
2 timmar 45 minuter
Portioner:
4
Det här är en glass som är gjord med en glassmaskin, men den går även bra att göra utan.
Ingredienser
3 ägg
3½ dl vispgrädde
100 g 70% marabou mint choklad
20 g 70% marabou choklad
Instruktioner
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite.
Vispa äggen pösiga.
Vispa grädden hårt.
Vänd ner den vispade grädden i de vispade äggen.
Rör ner den smälta chokladen. Det behöver inte blandas väl om du ska köra smeten i glassmaskin.
Kör i glassmaskin enligt tillverkarinstruktionerna, ca: 30 minuter.
Om du inte har en glassmaskin så häll smeten i en bunke och ställ i frysen tills den börjat frysa i kanterna, ca 1 timme.
Ta ut och kör med mixer till en jämn smet och frys in igen, ca: 1 timme.
Vid servering, vänd skålen upp och ner på ett uppläggningsfat, låt den tina lite.
Eller skopa upp i portionsskålar, garnera ned riven choklad och mynta blad.
Recipe by
Ginas receptsida
at https://www.gina.backfamily.se/lchf/chokladmintglass-lchf/
3.2.2124