Zucchinibaguetter-LCHF
Författare:
Katarina Bäck
Recepttyp:
Bröd
Kök:
LCHF
Förberedelsetid:
25 minuter
Tillagningstid*:
25 minuter
Total tid:
50 minuter
Portioner:
4
8 supergoda småbröd som smakar som bröd ska.
Ingredienser
8 ägg
3 dl finriven zucchini/squash
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter.
Tillsätt den urkramade rivna zucchinin och rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt detta i äggsmeten.
Blanda allt till en jämn smet.
Låt smeten svälla i 15 minuter.
Forma degen till 8 styck baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Fukta händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem.
Tryck några snitt på varje baguette.
Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, det tar ca 25 minuter.
Låt svalna på galler under en bakduk.
Recipe by
Ginas receptsida
at https://www.gina.backfamily.se/lchf/zucchinibaguetter-lchf/
3.2.2925