Kålpudding med gräddsås LCHF
Detta är en plåt med 9 portioner.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Kött
Portioner: 9
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 1 kg blandfärs
- 1 kg vitkål
- 2 st lök
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl riven ost
- 1 msk lökpulver
- 1 msk örtkryddor
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 buljongtärning
- 6 dl varmt vatten
- Såsen:
- 3 dl spad från kålpuddingen
- 3 dl vispgrädde
- Soja, salt och vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda kött, ägg, grädde, crème fraiche, ost och kryddor.
- Stek den strimlade vitkålen mjuk i smör, gärna i en wokgryta.
- Blanda ihop färs-smeten och den stekta kålen.
- Bred ut den i en smord långpanna.
- Koka upp vatten och rör ut buljongtärningen.
- Häll buljongen över kålpuddingen.
- Grädda i 45 minuter.
- Efter 30 minuter, ta ut ca: 3 dl buljong ur kålpuddingen till en gryta och tillsätt grädden, koka på svag värme, den ska reduceras till ungefär hälften (ca:30 minuter), tillsätt soja och kryddor efter halva tiden.
- Sätt in kålpuddingen i igen, ca:15-20 minuter.
- Ta ut när den fått färg och skär till ca: 9 bitar.
- Ät med gräddsås och sallad.