Tacogratäng på kålbädd-LCHF
Ursprungs receptet har jag hämtat på sidan www.motbatreliv.se.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Kött
Portioner: 6
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 800 g blandfärs
- ca: 500 g vitkål
- 20 cm purjolök
- Hemmagjord tacokrydda efter smak (finns på min sida)
- 1 burk Chunky salsasås 350 g
- 500 g keso
- 2 dl riven ost
- 1 dl crème fraiche
- 10-12 skivor jalapeños
- Salta och peppra
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär purjon och kålen och stek det med en stol klick smör, tills den är mjuk.
- Lägg över detta i en ugnsfast form.
- Stek sedan köttfärsen till den får färg.
- Krydda med tacokrydda efter smak, häll i tacosås och jalapeños .
- Låt det få steka i ca 10 minuter, rör om under tiden.
- Häll ner köttet i den ugnsfasta formen.
- Blanda keso, crème fraiche och riven ost
- Salta och peppra efter smak.
- Täck sedan köttfärsen med röran.
- Sätt in i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
- Servera tillsammans med en sallad och guacamole.