Tacogratäng på kålbädd-LCHF

Tacogratäng på kålbädd-LCHF
Ursprungs receptet har jag hämtat på sidan www.motbatreliv.se.
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Kött
Portioner: 6
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 800 g blandfärs
  • ca: 500 g vitkål
  • 20 cm purjolök
  • Hemmagjord tacokrydda efter smak (finns på min sida)
  • 1 burk Chunky salsasås 350 g
  • 500 g keso
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 10-12 skivor jalapeños
  • Salta och peppra
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär purjon och kålen och stek det med en stol klick smör, tills den är mjuk.
  3. Lägg över detta i en ugnsfast form.
  4. Stek sedan köttfärsen till den får färg.
  5. Krydda med tacokrydda efter smak, häll i tacosås och jalapeños .
  6. Låt det få steka i ca 10 minuter, rör om under tiden.
  7. Häll ner köttet i den ugnsfasta formen.
  8. Blanda keso, crème fraiche och riven ost
  9. Salta och peppra efter smak.
  10. Täck sedan köttfärsen med röran.
  11. Sätt in i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  12. Servera tillsammans med en sallad och guacamole.

 

Kommentera