Vinkokta blåmusslor
En mycket lättlagad och god förrätt.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Fisk
Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 500g Musslor
- 2.5 dl Vittvin gärna tort
- 1 dl vispgrädde
- 1 Scharlottenlök
- 1 msk olja
- 1 klyfta vitlök
- 2 kvistar persilja
- 1 krm nymald peppar
Instruktioner
- Hacka löken, vitlöken och persiljan fint
- Värm oljan i en traktörpanna
- Lägg i lök och vitlök, stek ca 2 minuter
- Häll i vinet, lägg i musslorna och persiljan. Låt koka under lock 5 minuter
- Kasta musslorna som inte har öppnat sig.
- Ta ut resterande musslor med en hålslev.
- Häll i grädden och låt såsen redusera till hälften
- Lägg tillbaks musslorna i såsen låt allt bli varmt och servera.