Blomkålsmos
Ett gott mos som ersättning till potatismos.
Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Tillbehör
Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 1 st blomkål
- ½ liten kålrot
- 100 g smör
- ½ dl cremè fraiche
- 2 dl grädde
- 3 dl ost
- salt och peppar efter smak
- 1 krm muskotnöt
Instruktioner
- Koka blomkålen och kålroten i saltat vatten tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i cramè fraiche, grädde till önskad konsistens.
- När moset har nått den konsistens du vill ha blanda i osten, rör tills allt är blandat.
- Prova gärna med att smaksätta moset med t ex: Chilli, vitlök, oliver eller sambal oelek.
- Om man önskar annan färg på moset blanda med broccoli eller 1 st morot.