Vinkokta blåmusslor

Vinkokta blåmusslor
En mycket lättlagad och god förrätt.
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Fisk
Portioner: 4
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 500g Musslor
  • 2.5 dl Vittvin gärna tort
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 Scharlottenlök
  • 1 msk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar persilja
  • 1 krm nymald peppar
Instruktioner
  1. Hacka löken, vitlöken och persiljan fint
  2. Värm oljan i en traktörpanna
  3. Lägg i lök och vitlök, stek ca 2 minuter
  4. Häll i vinet, lägg i musslorna och persiljan. Låt koka under lock 5 minuter
  5. Kasta musslorna som inte har öppnat sig.
  6. Ta ut resterande musslor med en hålslev.
  7. Häll i grädden och låt såsen redusera till hälften
  8. Lägg tillbaks musslorna i såsen låt allt bli varmt och servera.

 

Kommentera