Chokladpudding-LCHF

Chokladpudding-LCHF
Supergod efterätt!
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Efterätt
Portioner: 6
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 3 ägg
  • 200 g mörk 70% choklad
  • ⅔ dl vispgrädde (0,7 dl)
  • Tillbehör:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • ca 30 bär
Instruktioner
  1. Separera äggen i gulor och vitor, lägg dom i vars en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Blanda chokladen med äggulorna.
  4. Vispa grädden väl och blanda ner i chokladblandningen.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  6. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten, börja med lite och vänd sedan ner resterande.
  7. Häll över i serveringsskålar och ställ in i kylen minst 1 tim.
  8. Går även att göra dagen innan.
  9. Servera med grädde-vaniljpulver och bär.

 

Kommentera