Chokladpudding-LCHF
Supergod efterätt!

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Efterätt
Portioner: 6
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 3 ägg
- 200 g mörk 70% choklad
- ⅔ dl vispgrädde (0,7 dl)
- Tillbehör:
- 3 dl vispgrädde
- 1 krm vaniljpulver
- ca 30 bär
Instruktioner
- Separera äggen i gulor och vitor, lägg dom i vars en skål.
- Smält chokladen i vattenbad.
- Blanda chokladen med äggulorna.
- Vispa grädden väl och blanda ner i chokladblandningen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten, börja med lite och vänd sedan ner resterande.
- Häll över i serveringsskålar och ställ in i kylen minst 1 tim.
- Går även att göra dagen innan.
- Servera med grädde-vaniljpulver och bär.