Mandelchokladmuffins med myntagrädde och bär
Denna muffins har lite för många kolhydrater, men är det fest så är det:) 10 st.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Efterrätt
Portioner: 10
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kokosflingor
- 75 g smör
- 100 g färskost
- 1 msk fiberhusk
- ½ dl kokosnötsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 50 g hackad 70% choklad
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vispgrädde
- Ett 10-tal färska myntablad
- 250 g bär
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga med en stavmixer.
- Smält smöret och låt svalna, blanda ner i äggfluffet.
- Tillsätt vaniljpulvret, kokosflingorna och färskosten.
- Blanda dom torra ingredienserna och rör samman med äggsmeten.
- Rör ner den hackade chokladen
- Låt smeten vila i 10 minuter.
- Fyll muffinslformar till ¾ och grädda på 175 g i 20 minuter.
- Vispa grädden med dom hackade myntabladen.
- Om man inte har färska bär kan man värma frysta.