Mandelchokladmuffins med myntagrädde och bär

Mandelchokladmuffins med myntagrädde och bär
Denna muffins har lite för många kolhydrater, men är det fest så är det:) 10 st.
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Efterrätt
Portioner: 10
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kokosflingor
  • 75 g smör
  • 100 g färskost
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 50 g hackad 70% choklad
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • Ett 10-tal färska myntablad
  • 250 g bär
Instruktioner
  1. Vispa äggen fluffiga med en stavmixer.
  2. Smält smöret och låt svalna, blanda ner i äggfluffet.
  3. Tillsätt vaniljpulvret, kokosflingorna och färskosten.
  4. Blanda dom torra ingredienserna och rör samman med äggsmeten.
  5. Rör ner den hackade chokladen
  6. Låt smeten vila i 10 minuter.
  7. Fyll muffinslformar till ¾ och grädda på 175 g i 20 minuter.
  8. Vispa grädden med dom hackade myntabladen.
  9. Om man inte har färska bär kan man värma frysta.

 

Kommentera