Scones-LCHF

Scones-LCHF
Ett brytbröd där man kan byta ut kryddor så att det passar till alla tillfällen även som julbröd. 2 styck brödkakor.
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Bröd
Portioner: 4
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 2 dl cramè fraiche
  • 50 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 1 msk fiber husk
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 msk krossade linfrö
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Smaksättning 1: 1 tsk kardemumma. Strö vallmofrön över kakorna.
  • Smaksättning 2: 2 tsk pepparkakskrydda. Strö sesamfrön över.
  • Smaksättning 3: 1 msk torkad basilika, 50 g fetaost och 10 hackade oliver. Strö flingsalt över kakorna innan ugnen, detta bröd passar utmärkt till soppa.
Instruktioner
  1. Vispa äggen och den valda kryddblandningen.
  2. Tillsätt det smälta smöret och cremè fraiche, blanda väl.
  3. Blanda ihop dom torra ingredienserna, rör ner i blandningen.
  4. Om smaksättning 3: Smula ner fetaost och de hackade oliver sist.
  5. Låt smeten vila i ca: 15 minuter.
  6. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor.
  7. Stryk dom med vatten och forma samtidigt till kanterna.
  8. Lägg på bakplåtspapper.
  9. Skär två skåror i varje kaka, till ett brytkors, tag vatten på kniven så går det lättare.
  10. Nagga kakorna med en gaffel och strö över sesamfrön, vallmofrön eller flingsalt.
  11. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Servera nygräddade och varma.

 

Kommentera