Scones-LCHF
Ett brytbröd där man kan byta ut kryddor så att det passar till alla tillfällen även som julbröd. 2 styck brödkakor.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Bröd
Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dl cramè fraiche
- 50 g smör
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 1 msk fiber husk
- 1 msk sesamfrö
- 1 msk krossade linfrö
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- Smaksättning 1: 1 tsk kardemumma. Strö vallmofrön över kakorna.
- Smaksättning 2: 2 tsk pepparkakskrydda. Strö sesamfrön över.
- Smaksättning 3: 1 msk torkad basilika, 50 g fetaost och 10 hackade oliver. Strö flingsalt över kakorna innan ugnen, detta bröd passar utmärkt till soppa.
Instruktioner
- Vispa äggen och den valda kryddblandningen.
- Tillsätt det smälta smöret och cremè fraiche, blanda väl.
- Blanda ihop dom torra ingredienserna, rör ner i blandningen.
- Om smaksättning 3: Smula ner fetaost och de hackade oliver sist.
- Låt smeten vila i ca: 15 minuter.
- Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor.
- Stryk dom med vatten och forma samtidigt till kanterna.
- Lägg på bakplåtspapper.
- Skär två skåror i varje kaka, till ett brytkors, tag vatten på kniven så går det lättare.
- Nagga kakorna med en gaffel och strö över sesamfrön, vallmofrön eller flingsalt.
- Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Servera nygräddade och varma.