Köttfärspaj med tacosmak
En måltid för både fest och vardag. Inspiration från sidan www.motbattreliv.se

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Kött
Portioner: 5
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 700 g köttfärs
- 150 g champinjoner eller vitkål
- 200 g färskost
- 1 dl cramè fraiche
- 3 msk tacokrydda
- 1 msk sambaolek
- Pajdeg:
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl sesamfrön
- ½ dl kokosnötsmjöl
- 1 msk fiber husk
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 ägg
- 350 g keso
- (2 dl riven ost)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 g.
- Blanda alla torra ingredienserna till degen, blanda sen i ägg och keso.
- Smörj en pajform med smör, tryck sen ut degen i formen, spar en degklump till lock.
- Grädda i 8 minuter på 225 g.
- Stek den skivade svampen i torr stekpanna tills all vätska är borta, (om kål så stek den i rejält med smör).
- Blanda sedan ner köttfärsen, låt den få färg, frö över taco kryddan och rör om.
- Tillsätt färskosten och cramè fraichen, och rör om.
- Klicka i sambaolek.
- Låt det småputtra i några minuter.
- Fyll i köttfärsen i formen.
- Blanda den rivna osten med resten av degen och lägg på som ett lock.
- Grädda i ca:15 minuter.
- Servera med en avokadoröra med lime, fetaost, salsa och en grönsallad.
Tack för en trevlig dag i Helsingör.
Tack! Hoppas ni hittar några goda recept
Så proffsigt skrivet och fint fotat. Jag kommer säkert att prova flera recept.
Tack
Hälsning och Kram
Karin Bäck