Köttfärspaj med tacosmak

5.0 from 1 reviews
Köttfärspaj med tacosmak
En måltid för både fest och vardag. Inspiration från sidan www.motbattreliv.se
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Kött
Portioner: 5
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 700 g köttfärs
  • 150 g champinjoner eller vitkål
  • 200 g färskost
  • 1 dl cramè fraiche
  • 3 msk tacokrydda
  • 1 msk sambaolek
  • Pajdeg:
  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 1 msk fiber husk
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 350 g keso
  • (2 dl riven ost)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Blanda alla torra ingredienserna till degen, blanda sen i ägg och keso.
  3. Smörj en pajform med smör, tryck sen ut degen i formen, spar en degklump till lock.
  4. Grädda i 8 minuter på 225 g.
  5. Stek den skivade svampen i torr stekpanna tills all vätska är borta, (om kål så stek den i rejält med smör).
  6. Blanda sedan ner köttfärsen, låt den få färg, frö över taco kryddan och rör om.
  7. Tillsätt färskosten och cramè fraichen, och rör om.
  8. Klicka i sambaolek.
  9. Låt det småputtra i några minuter.
  10. Fyll i köttfärsen i formen.
  11. Blanda den rivna osten med resten av degen och lägg på som ett lock.
  12. Grädda i ca:15 minuter.
  13. Servera med en avokadoröra med lime, fetaost, salsa och en grönsallad.

 

 

 

3 reaktion på “Köttfärspaj med tacosmak

Kommentera