Pizzabotten

 

 

Pizzabotten
Detta bröd går också bra att göra till tacobröd eller korvbröd, smakar även gott till soppa. Något som jag hämtat på sidan www.motbattreliv.se Tack för alla bra tips Charlotte Helgesson:)
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Bröd
Portioner: 4
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 6 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 1½ msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 150 g riven ost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa upp äggen lite och tillsätt grädden.
  3. Blanda dom torra ingredienserna och vispa samman allt utom osten.
  4. Osten rörs i till sist med en slickepott.
  5. Låt smeten vila i 10 min.
  6. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  7. Grädda i 20 minuter, kan variera från ugn till ugn.
  8. Tag ut och skär i önskade bitar medans den är varm.
  9. Om pizza:
  10. Lägg på önskad fyllning och grädda på nytt, ca 15 minuter, tills allt fått en fin färg på 225 grader.

Kommentera