Zucchinibaguetter-LCHF
8 supergoda småbröd som smakar som bröd ska.

Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Bröd
Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 8 ägg
- 3 dl finriven zucchini/squash
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solrosfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter.
- Tillsätt den urkramade rivna zucchinin och rör om.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt detta i äggsmeten.
- Blanda allt till en jämn smet.
- Låt smeten svälla i 15 minuter.
- Forma degen till 8 styck baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Fukta händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem.
- Tryck några snitt på varje baguette.
- Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, det tar ca 25 minuter.
- Låt svalna på galler under en bakduk.